Непублічний прокурор розлучився із дружиною, але продовжує жити з нею і навіть допомагає робити ремонт у новій елітній квартирі, повідомляє ТСН.

У новостворений департамент Басову віддали справу Януковича, яку раніше розслідував Сергій Горбатюк. Але останньому закидали повільність. Той не приховував обурення і говорив про тиск. Чи пришвидшилися темпи слідства або чи відбувається воно взагалі – тепер дізнатися неможливо через закритість нового керівника.

Журналісти вирішили подивитися в декларацію Басова, і побачили там стандартні в 2015 році два недорогі авто, трохи готівки та невеличку квартиру дружини. Натомість за 2016 рік прокурор подав дивну декларацію – дружина кудись зникла, квартира також, натомість він у ній продовжує насправді жити. Тим час витяг із реєстру Мін'юста свідчить, що розлучена з прокурором дружина раптом придбала елітну дворівневу квартиру в центрі Києва орієнтовною вартістю понад 200 тисяч доларів. І це сталося в січні поточного року, тобто коли вже сам Басов керував слідством щодо економічних злочинів Януковича.

Спілкуватися з пресою ані дружина, тепер офіційно розлучена, ані сам прокурор – не вельми налаштовані. «Пишіть запит у прес-службу. Я не збираюся з вами розмовляти. Вам щось незрозуміло?», - відповідає він на запитання журналістів про квартири та декларації. Генпрокуратура надала письмову відповідь на запит, де вказала, що відомості, надані Басовим, відповідають дійсності, і заявили, що Басов у декларації вказав, що мешкає по вулиці Бойчука, колишня Кіквідзе.

Можливо, Басов оперативно доповнив свою декларацію, однак перевірити це неможливо – сайт НАЗК укотре не працює. ТСН направила запити до НАЗК і НАБУ щодо перевірки майнового стану прокурора. 

ІА "Вголос": НОВИНИ