Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському розповів правозахисник та очільник громадської організації «Рома Україна Тарніпе» Микола Юрченко.

За словами правозахисника, родина убитого хлопця дуже налякана і боїться приїхати, щоб забрати тіло загиблого.

Також Юрченко уточнив, що у загиблого юнака було 15 ножових поранень. 

«То незвичайне таке було вбивство, то було катування. Зі слів потерпілого, як він нам сьогодні сказав, він стояв на колінах і просився, а його ножем шпиняли. П'ять разів так. І я не хочу говорити на камеру, що було з тим, що вмер. Але скажу, що там було тільки 15 ножових ран», — розповів правозахисник.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу у понеділок заявив, що напад на табір ромів могла організувати РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ