У Росії сьогодні, 25 березня, у професійне свято працівників СБУ, організували прес-конференцію за участі начебто екс-співробітника української спецслужби Василя Прозорова. Під час неї колишній СБУшник заявив, що Україна нібито причетна до збиття рейсу MH17 над Донбасом 2014 року.

Про це пише російська агенція ТАСС.

За словами Прозорова, він начебто працював у Службі безпеки України, а після Революції гідності почав "добровільно сприяти спецслужбам РФ в отриманні інформації".

"Моє особисте переконання, і воно підкріплюється... інформацією, що до катастрофи Boeing причетна українська сторона. Перший момент, який мене насторожив, це феноменально швидка реакція українського керівництва. Однозначно склалася думка, що президент Порошенко і його прес-служба знали заздалегідь про це. Другий момент, який не на користь України, — це те, що на той момент бойові дії велися вже кілька місяців, а повітряний простір над зоною бойових дій закрито не було", — розповів Прозоров.

Він також стверджує, що коли намагався дізнатися більше про авіакатастрофу, йому начебто відповідали: "Не лізь у цю тему, якщо не хочеш неприємностей".

"Але дещо все є просочується, й я, аналізуючи інформацію, можу зробити припущення, хто до цього причетний або хто причетний до приховування слідів цього злочину. На мою думку, це дві людини — теперішній заступник голови адміністрації Порошенка Валерій Кондратюк і теперішній начальник головного управління розвідки Міноборони Василь Бурба", — запевнив колишній "співробітник СБУ".

ІА "Вголос": НОВИНИ