Посол Великої Британії у Нідерландах Пітер Вілсон на брифінгу у Гаазі розповів, що один із чотирьох російських розвідників, викритих Великою Британією та Нідерландами, збирав інформацію щодо міжнародного розслідування про збитий у небі над Донбасом «Боїнг» «Малайзійських авіаліній» рейсу МН17.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Євгеній Серебряков, один із офіцерів ГРУ, котрого наші голландські колеги видворили з країни, також провадив злочинну діяльність у Малайзії. Ця спецоперація мала на меті збирання інформації про розслідування щодо [літака рейсу] МН17 і була спрямована на урядові інституції Малайзії, включно з прокуратурою і поліцією«, — повідомив дипломат.

Міністр оборони Нідерландів Анк Бійлевільд додала, що уряд Нідерландів знав про ці дії.

»Ми знали про зацікавлення російських спецслужб у даних цього розслідування і вжили необхідних заходів”, — наголосила вона.

Зазначимо, що Верховна Рада України ухвалила президентський закон про ратифікацію угоди з Королівством Нідерланди про міжнародну правову співпрацю щодо злочинів, пов'язаних зі збиттям літака рейсу МН17 «Малайзійських авіаліній» 17 липня 2014 року (№ 0194).

ІА "Вголос": НОВИНИ