У Москві сьогодні відбулась підсумкова щорічна прес-конференція президента Росії Володимира Путіна, що тривала майже 4 години. Своє запитання російському президенту як журналіст телеканалу «Дождь» поставила і Ксенія Собчак.

Кандидатка на пост президента РФ запитала, чому опозиційних кандидатів не хочуть допускати до виборів, зокрема Олексія Навального, а люди бояться допомагати їм у виборчій кампанії. «Чому так відбувається, невже влада боїться конкуренції?», – сказала Собчак.

Натомість Путін запевнив, що влада нікого не боїться, а проблема усіх «інших» кандидатів у тому, що вони не пропонують позитивну програму дій. «От ви ідете із лозунгом «проти всіх», що тут позитивного, що ви пропонуєте цим? Ви хочете, щоб у нас було купа таких Саакашвілі, щоб у нас були спроби громадянських переворотів? Ви цього хочете? Я думаю, що більшість громадян Росії цього не прагне і не допустить», – заявив російський президент.

«Влада не повинна бути схожою на бородатого мужика, який ліниво дістає капусту зі своєї бороди. Який дивиться, як країна перетворюється у якусь мутну калабаню, з якої олігархи дістають для себе золоту рибку, як це було у 90-х роках. Це так, як зараз відбувається в Україні. Ми ж не хочемо, щоб у нас було так, і не допустимо», – сказав Путін.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ