Керівництво «Російської залізниці» звернулось до Міністерство промисловості і торгівлі РФ із проханням скасувати заборону на ввезення до країни двигунів, виготовлених в Україні.

Про це повідомляє «Білоруська правда» із посиланням на документ зі зверненням до Міністерства, який опинився у розпорядженні видання, передає ТСН.

Як відомо, що згідно з указом президента Росії Володимира Путіна «Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації» «Російській залізниці» заборонили імпортувати електродвигуни і генератори, електрогенераторні установки і обертові електричні перетворювачі.

Таким чином «РЖД» не може поповнювати парк локомотивів, для яких необхідні ці складові, адже в Росії подібних двигунів та генераторів не виробляють. До того ж «Російська залізниця» почала інвестиційну програму «Придбання тягового рухомого складу на період 2019-2025 рр».

Через це заступник генерального директора, головний інженер «РЖД» С. Кобзєв звернувся до заступника міністра промисловості і торгівлі з проханням дозволити закупку українських двигунів, поки російські виробники налагоджують виробництво.

Як писав «Вголос», Євросоюз узгодив нові санкції проти Росії через агресію в Азовському морі.

ІА "Вголос": НОВИНИ