Про це повідомляє телеканал «112 Україна».

Голова російської делегації Роман Колодкін заявив: «Докази, що вчора надала Україна, не є ґрунтовними. А прохання вжити заходи не мають жодних підстав. І це все поза законом. Росія свої зобов'язання з мінськими угодами виконує, а от Україна ігнорує свої».

У свою чергу, в українській делегації пообіцяли відреагувати на заяви РФ вже під час завтрашнього засідання.

«Будемо готуватися до завтрашнього засідання. Українська сторона завтра представить так званий ребатл, де ми з урахуванням російської позиції, висловимо свої заперечення та додаткову аргументацію», - повідомив представник делегації України Всеволод Ченцов.

Нагадаємо, як писав «Вголос» заступник заступник міністра інформполітики навів ТОП-5 брехні російської сторони в міжнародному суді в Гаазі.

Як повідомлялося, раніше в Міжнародному суді ООН представники Російської Федерації пояснили походження зброї у бойовиків, заявивши, що радянське або залишене українською армією зброю лежало в шахтах, і бойовики знайшли його самі. В СБУ таку заяву РФ назвали частиною інформаційної операції в гібридній війні проти України.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі та відновлення діяльності Меджлісу в окупованому Криму.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ