Кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації відпрацьовують бойову підготовку в акваторії Чорного моря на тлі військово-морських навчань НАТО «Sea Breeze 2019».

Про це повідомляє Ua.News.

Наголошується, що в навчанні задіяно близько 10 кораблів, зокрема великі десантні «Азов» і «Цезар Куніков», малі ракетні «Орєхово-Зуєво» і «Міраж», кілька ракетних катерів.

Зазначається, що на завершальному етапі навчання в полігонах бойової підготовки Чорноморського флоту кораблі проведуть ракетні та артилерійські стрільби по морських і повітряних цілях із зенітних ракетних і артилерійських комплексів.

«При цьому кораблі продовжують контролювати діяльність кораблів НАТО в північно-західній частині Чорного моря і відпрацьовують елементи спільного плавання та бойового маневрування в морських полігонах, а також здійснюють перестроювання в складні лади і спільні ордери», – сказано в повідомленні.

Як писав «Вголос", у лютому минулого року ЗСУ почали підготовку до міжнародних військових навчань «Sea Breeze 2019». Вони повинні відбутися в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях і будуть діяти у складі багатонаціональних сил.

ІА "Вголос": НОВИНИ