Винищувач Су-35 протягом 100 хвилин двічі перехоплювали літак P-8A Poseidon ВМС США

Американські військові заявили, що російський винищувач Су-35 в неділю небезпечно зблизився з американським морським патрульним літаком P-8A Poseidon над Середземним морем. Про це повідомляє  прес-служба 6-го флоту ВМС США.

Наголошується, що 19 квітня російський винищувач Су-35 протягом 100 хвилин двічі перехоплювали літак P-8A Poseidon ВМС США, що здійснював політ в міжнародному повітряному просторі над Середземним морем.

Перше перехоплення, американські військові назвали безпечним і професійним.

Другий маневр був розцінений як «небезпечний і непрофесійний» у зв'язку з тим, що Су-35 летів на високій швидкості і наблизився до американського літака на відстань близько 25 футів (менше 8 метрів).

Ці дії призвели до турбулентності і вихлопом реактивного двигуна американського P-8A Poseidon, а також поставили під загрозу безпеку обох літаків.

Наголошується, що 15 квітня Пентагон вже повідомляв про перехоплення російських Су-35 американського P-8A Poseidon над Середземним морем. Тоді ВМС США також назвали дії російського літака «небезпечними».

Як повідомлялося, у Хабаровському краї Російської Федерації сталася авіакатастрофа: вранці 18 квітня тут розбився легкомоторний літак Л-142.

ІА "Вголос": НОВИНИ