Базуватися група буде в Таганрозі, а шукати, аналізувати і реагувати на санкціонку - на митних постах трьох сільських районів, які межують з Україною і входять до території, підконтрольній Таганрозької митниці, пише «Новая газета».

До складу групи увійдуть керівники структурних підрозділів та «найбільш підготовлені митники».

Керівник прес-служби Таганрозької митниці Альберт Смирнов заявив, що створення групи носить попереджувальний характер, і порядок дії мобільних митників ще розробляється.

Президент Володимир Путін раніше підписав указ, згідно з яким з 6 серпня санкційні продукти, заборонені до ввезення в Росію, підлягають вилученню та знищенню. Знищенням їжі займаються Федеральна митна служба, Россільгоспнагляд і Росспоживнагляд.

Особливого розголосу набула історія спалення «контрабандних» каченят. Також в Татарстані звітували про знищення трьох угорських гусей – їх переїхали трактором на полігоні твердих побутових відходів. Але згодом інспекторів, що вдалися до таких дій, покарали, пояснивши, що гусей треба було спалити, а не розчавити.

Продовольче ембарго з 7 серпня діє відносно продукції з США, ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. З 3 серпня 2015 року в список цих країн включені Албанія, Чорногорія, Ісландія, Ліхтенштейн, що приєдналися до антиросійським санкціям та на особливих умовах - Україна.

ІА "Вголос": НОВИНИ