Про це повідомляється на сайті групи Інформаційний Спротив.

«Кремль створив чергового гомункула – новий політичний проект, завдання якого – створення негативного образу України на міжнародній арені і, по можливості, підривання нашої держави зсередини за рахунок радикальної складової. Ім'я цьому проекту – Перший національний український конгрес (ПНУК)», – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що реалізатор ідеї громадянин США Рустам Ташбаєв, який раніше неодноразово потрапляв у поле зору українських правоохоронців, вирішив провести «конгрес» у Празі (Чехія). Захід проходив за закритими дверима.

За даними ІС, учасники визнали український парламент «нелегітимним» і визначили «конгрес» як альтернативні законодавчі збори. При цьому вони назвали МВС «джерелом корупції і кримінальної злочинності в Україні», а Генпрокуратуру і її підрозділи охарактеризували як «злочинну організацію».

«...Згідно з офіційною заявою Ташбаєва (і це, до речі, прописано в основних завданнях Конгресу) «конгресмени» бажають створити в нашій країні паралельні силові структури, сформувати альтернативні «народні прокуратури»; легалізувати добровольчі батальйони і т. п»., – вказує ІС.

Крім того, «конгрес» «офіційно» висунув в президенти України активіста Майдану Івана Бубенчика, якому зараз оголошено підозру в посяганні на життя співробітника правоохоронних органів в ході Революції Гідності. Самого ж Ташбаєва, за даними ІС, призначили «крайовим командиром іноземних частин Української Повстанської Армії»  «Йому надано широкі військові повноваження – від створення трибуналу для діючої влади до формування української національної армії як на території України, так і за її межами».

При цьому в ІС вказують на миттєву активність російських пропагандистських медіа,  які розповсюдили новину про нового «кандидата в президенти України», – «майданівського стрілка», висунутого «українськими націоналістами».

«Загалом, Москва працює в незмінному режимі: створює радикальні структури, а потім з їхньою допомогою влаштовує різного роду провокації та диверсії, у тому числі  інформаційні», – підкреслили в «ІС».

Що стосується особи ініціатора ПНУК Ташбаєва, то в ІС повідомили, що він народився у Ленінграді, навчався у Калінінградському Вищому військово-морському училищі, з якого вирішив відрахуватися у зв'язку з бажанням «продовжити службу в Прибалтиці». У 1991 році він переїхав до Житомира, де в 1996 році його заарештовують представники УБОЗ, і деякий час Ташбаєв проводить у Житомирській колонії. Потім він поїхав до США, де в 1999-му отримав політичний притулок. Американське громадянство йому видали лише у травні 2015 року.

У січні 2015 року, вперше за 18 років, Ташбаєв приїхав в Україну і позиціонував себе «як військовий аналітик американського консорціуму «Strategem», який нібито готує програму перенавчання ЗСУ.

«Апофеозом діяльності Рустама Ташбаєва стали можна назвати події, що сталися 7 червня 2015 року, коли так звані активісти, безпосередньо ним керовані, встановили намети у центрі Києва, назвавши цю акції «Майданом 3.0». У подальшому акцію розігнала самооборона Майдану, а самого Ташбаєва депортували за межі України. При цьому СБУ вже тоді заявив, що провокаційні заходи фінансувалися через терористичні організації «ЛДНР», – повідомили в Інформаційному Спротиві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ