Про це повідомляє «DailyStar», пише ТСН.

Екологи повідомляють, що штучні звукові хвилі, які випромінюють підводні човни, заглушують шум, який випромінюють морські ссавці. Це викликає серйозні травми в дельфінів, китів і кашалотів, а іноді смерть.

«Активні гідроакустичні системи проводять інтенсивні звукові хвилі. Деякі системи працюють на більш ніж 235 децибелів, які поширюються на сотні миль океану», – повідомляють у раді оборони США.

Звинувачення висунуто саме Москві через те, що останнім часом зросла активність із боку РФ у використанні найсучасніших підводних човнів.

Як відомо, протягом останніх тижнів померло 6 кашалотів, їх виявили на берегах Норфолк на Сході Англії. Кашалоти – найбільші із зубатих китів, які коли-небудь жили на землі, їхня маса – близько 50 тонн.

Зазвичай ссавці живуть біля західного узбережжя Норвегії, але кашалоти почали дезорієнтуватися через підводну військову діяльність.

«Це значні смерті, які відіб'ються на всьому роді кашалотів. Немає жодних сумнівів, що саме ця діяльність травмує та вбиває китів і дельфінів», – повідомив доктор Саймон Інграм, викладач Плімутського університету.

Як повідомляв «Вголос», Росія розгорнула небачену досі підводну активність у Північній Атлантиці. 

ІА "Вголос": НОВИНИ