Помічники президента США Дональда Трампа неодноразово попереджали його, що його дзвінки по особистому телефону постійно прослуховують китайські та російські шпигуни.

Про це інформує The New York Times.

Зазначається, що іноземні спецслужби намагаються використовувати у своїх інтересах інформацію, яку вони дізнаються з особистих розмов президента. Розвідка вивчає, як Трамп думає, які аргументи його переконують і до кого він дослухається.

Зокрема, китайські шпигуни навіть склали список тих, із ким Трамп регулярно спідкується, щоб використовувати їх для впливу на президента США.

Зазначається, що Китай збирає ці відомості, щоб не допустити подальшої ескалації торгової війни.

За словами його помічників, Трамп найчастіше використовує свої захищені стаціонарні телефони, тому він не захотів відмовитися від своїх двох офіційних iPhone та одного особистого. В офіційні пристрої Агенція національної безпеки внесла зміни, щоб обмежити їхні можливості, а персональний телефон, в якому він може зберігати контакти, взагалі не захищений.

Жоден із телефонів не є цілком захищеним, оскільки розмови через стільникові вежі, кабелі та комутатори, з яких складаються національні та глобальні телефонні мережі, можуть бути перехоплені.

ІА "Вголос": НОВИНИ