Один із незаконно ув'язнених у Росії українських моряків, 19-річний Андрій Ейдер, написав листа зі СІЗО. У ньому розповів про умови утримання та свої сподівання.

Про це повідомляє журналіст Таїсія Турчин.

«Умови… можна сказати нормальні. Є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, могло бути набагато гірше. Рани загоюються, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися та спускатися важко, на жаль, сильне навантаження на ноги, руками за поручні хапаюся та йду. Банально, поки не можу ногу лежачи вертикально догори підняти, немає сили», — ділиться військовий.

«Нескладно помітити замальовані цензором кілька слів. Нам у редакції знадобилося секунд п'ять, аби зрозуміти, які ж слова збентежили тюремних цензорів путінського режиму», — написала журналістка у публікації. Замальованими словами були «Слава Україні».

Загалом у РФ перебуває 24 полонених українських моряків.

«Мрію, щоб нас відпустили принаймні до кінця січня, але мені здається, що моїй мрії не судилося здійснитися. Гадки не маю, наскільки це все затягнеться, півроку, рік… Ці допити, зустрічі з різними людьми. Найважче — дивитися у вікно та бачити у далині сотні машин, людей, які вільні. Здається, ось вона, свобода, вона так далеко і так близько», — пише Андрій Ейдар.

Зазначимо, що спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вважає ймовірним звільнення Росією полонених українських моряків ще до Різдва.

ІА "Вголос": НОВИНИ