Про це повідомила в п'ятницю прес-служба міністерства, пише «Интерфакс».

«Глава Мінприроди Росії Сергій Донський звернувся до міністра оборони РФ Сергію Шойгу з проханням взяти під контроль проведення військових навчань на полігоні, розташованому в районі нацпарку «Земля леопарда» (Приморський край). В результаті навчань можуть серйозно постраждати дві вагітні самки далекосхідного леопарда, лігва яких знаходяться в безпосередній близькості від полігону», - йдеться в повідомленні.

«Здійснення стрільб в безпосередній близькості від лігва вкрай негативно позначиться на житті рідкісних тварин», - йдеться у зверненні, направленому Донським на адресу Шойгу, витяги з якого наведені в повідомленні Мінприроди.

Крім того, в міністерстві стурбовані тим, що проведення навчань, запланованих на Нарвінском полігоні в квітні, може спровокувати виникнення лісових пожеж.

У зв'язку з цим Донський також попросив Шойгу звернути увагу на той факт, що на Нарвінському полігоні не здійснено протипожежне облаштування і він заріс сухою травою.

«В даний час в регіоні спостерігається високий ступінь пожежної небезпеки. Існує реальна загроза виникнення лісових. Враховуючи особливу значущість території як місця проживання леопардів, прошу розглянути можливість припинення проведення стрільб у районі національного парку «Земля леопарда», - йдеться у зверненні міністра природи.

ІА "Вголос": НОВИНИ