Про це свідчить ухвала Рубіжанського міського суду Луганської області, пишуть «Наші гроші». 

У травні 2015 року департамент будівництва, містобудування та архітектури Вінницької ОДА уклав з ТОВ «Інвестбуд» підрядні договори на будівництво взводних опорних пунктів (ВОП) в Луганській області. Оборонні споруди потрібно було побудувати в селах Курячівка, Новодонбаське та Нижньопокровка Старобільського району та в Булгаківці Кремінського району.

Наприкінці серпня 2015 року комісія у складі представників Збройних сил та Національної гвардії України прозвітувала про те, що фірма виконала всі необхідні будівельні роботи у повному обсязі. Про це було складено відповідні акти готовності та паспорти об’єктів. На підставі цих документів Вінницька ОДА перерахувала на рахунки ТОВ «Інвестбуд» 13,05 млн грн.

В ухвалі суду відсутня інформація слідчих про те, які дії фірми призвели до розтрати бюджетних коштів. Але вказано, що це сталося, у тому числі, внаслідок недбалого ставлення до військової служби військовослужбовців Збройних сил та Національної гвардії.

Суд дозволив слідчому військово прокуратури доступ до документів департаменту будівництва, містобудування та архітектури Вінницької ОДА  і ТОВ «Інвестбуд», офіс якого знаходиться в Сєвєродонецьку.

Засновниками ТОВ «Інвестбуд» є мешканці Луганської області Дмитро Манівчук та Максим Лисянський, а також російське ТОВ «Уральський мінералогічний центр «Недра», якому належить до 0,2% в статутному фонді українського підприємства.

За даними «Вісника державних закупівель», в травні 2015 року Вінницька ОДА за результатами переговорної процедури уклала угоди на будівництво ВОП з трьома фірмами: ТОВ «Трест «Рубіжанськхімбуд» на суму 9,62 млн грн, ТОВ «Будівельна компанія «Дельта» на суму 12,03 млн грн та ТОВ «Інвестбуд» на суму 9,62 млн грн. Через півтора місяці до угоди з ТОВ «Будівельна компанія «Дельта» внесли зміни, зменшивши кількість ВОП з п’яти до одного, а загальну суму угоди до 2,41 млн грн.

У звіті про виконання будівництва Вінницька  ОДА вказала, що перерахувала ТОВ «Інвестбуд» за будівництво чотирьох ВОП 9,62 млн грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ