Як повідомляє newsru.com, фрагмент аудіозапису виступу глави області в Інтернет виклав місцевий депутат Михайло Матвєєв, опублікувавши його у своєму блозі в «Живому журналі».

Дослівно заява губернатора Меркушкина звучала так: «Якщо ціна на нафту буде такою ж, то всі резерви країни на майбутній рік закінчаться».

«А з резервів, зокрема, виплачують пенсію. На пенсію країна не заробляє. Молімося Богу, щоб пенсії платили через п'ять років», додав він.

Депутат Матвєєв коментує в блозі: «Чого варта сама заява, оптимістичненька така... що на наступний рік резерви країни закінчаться і нічим буде платити пенсії. В якій навіть слово «якщо» на початку не надає впевненості. Не знаю, чи оцінює хтось в адміністрації президента, що меле наш губернатор, але думаю, слухаючи про «мікро-макро», «самогубців, як Матросов» і «будемо молитися, щоб через п'ять років платили пенсії», рано чи пізно там терпець може увірватися».

Пізніше, у четвер, голова правління пенсійного фонду Антон Дроздов в інтерв'ю радіостанції «Эхо Москвы» не відкинув імовірність того, що в його відомстві обговорюватимуть питання підвищення пенсійного віку для жінок. При цьому він відразу пояснив, що все, найімовірніше, обмежиться лише обговоренням, і ніхто підвищувати пенсійний вік у найближчі три роки не має наміру.

Серед російських губернаторів не лише Меркушкин сподівається на допомогу з неба в нинішній економічній ситуації. Виконувач обов'язків губернатора Кемеровської області Аман Тулєєв замовив у храмах кузбасівської митрополії Російської православної церкви молебні про дарування благополуччя землі Кузнецькій. Місцеве духовенство провело, крім того, молитви про позбавлення шахтарського регіону від повеней і техногенних аварій, а також про збереження миру, злагоди і стабільності в житті людей.

У прес-службі обласної адміністрації розповіли, що на прохання Амана Тулєєва такі ж Богослужіння здійснили представники інших конфесій регіону: мусульмани, іудеї, католики і протестанти.

ІА "Вголос": НОВИНИ