Російський транспортний літак Іл-76МД 223-го льотного загону не зміг здійснити посадку на авіабазі Хмеймім в Сирії. Про це повідомляє в соціальній мережі Telegram-канал, що займається новинами військових конфліктів і аналітики Directorate 4, – пише ТСН.

«Машина вилетіла з військового аеродрому «Чкаловський» в Московській області, зробила проміжну посадку на аеродромі в Кримську (Краснодарський край), після чого пройшла через повітряний простір Туреччини у напрямку авіабази Хмеймім. Після декількох заходів над базою Іл-76МД не приземлився і узяв курс на північ. Полетівши в бік Росії через турецький повітряний простір, літак вже в найближчі години приземлиться на аеродромі Кримська», – йдеться в повідомлені.

Причина, з якою транспортник не зміг приземлитися в Сирії, невідома.

«Можливо, це пов'язано з ситуацією на базі після обстрілу з боку бойовиків 31 грудня. Літак приземлився в Сочі», – додали в Directorate 4.

Як писав «Вголос», напередодні видання «Коммерсант» з посиланням на два військово-дипломатичних джерела повідомило, що 31 грудня радикальні ісламісти обстріляли з мінометів російську авіабазу «Хмеймім» в Сирії, в результаті чого були знищені як мінімум чотири бомбардувальники Су-24, два винищувачі Су-35С і військово-транспортний літак Ан-72.

Видання також зазначало, що на базі також був знищений склад боєприпасів, який вибухнув після влучення в нього мінометного снаряда. «Коммерсант» пише, що обстріл можна назвати одним із найсерйозніших за всю російську операцію в Сирії, що почалася в кінці 2015 року.

У Росії підтвердили обстріл їх бази в Сирії та смерть двох військових. Водночас у відомстві назвали фейком повідомлення ЗМІ про нібито «фактичне знищення» бойовиками семи російських військових літаків на авіабазі «Хмеймім».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ