Фігурант другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Аметову повідомив своєму адвокату Емілю Курбедінову про «нелюдські умови в слідчому ізоляторі, в зв’язку з чим там з’явилося дуже багато хворих».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема стало відомо, що в четвер, 22 жовтня, підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя частково задовольнив клопотання старшого слідчого ФСБ Сергія Махнева і обмежив ще одному фігуранту другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Аметову час на ознайомлення з матеріалами справи до 20 листопада.

Наголошується на відсутності медичної допомоги при наявності температури.

«Адміністрація СІЗО не реагує на скарги, швидку допомогу не викликає, в тому числі при наявності температури хворому не надається лікування», – повідомляє зі слів Курбедінова «Кримська солідарність».

Також повідомляється, що графік слідчих заходів є виснажливим.

«Один раз на тиждень їм дають привести себе в порядок в слідчому ізоляторі, 6 днів на тиждень їх вивозять у ФСБ для ознайомлення. О 5:00 ранку встав, в 10-11 годин ночі тільки повернувся в свою камеру. Це виснажливий графік, і я думаю, суд повинен був звернути на це увагу», – додав Курбедінов.

Як відомо, Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй із прав людини (УВКПЛ) опублікувало нову доповідь про порушення прав людини в Криму і на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ