Курс долара розрахунками «завтра» до 12:25 мск підвищувався на 0,76 рубля – до 68,36, курс євро – на 0,8 рубля  до 77,72, пише «Прайм» із посиланням на дані Московської біржі.

Євро раніше в понеділок оновило максимум за півмісяця, перевищивши рівень 78 рублів (піднімався до 78,44 руб.).

Вартість бареля сорту «Brent» опускалася в понеділок майже до 38 доларів. Другий наслідний принц і міністр оборони Саудівської Аравії Мухаммед бен Салман посилив скептицизм ринків щодо майбутньої зустрічі найбільших виробників із питання можливої ​​заморозки видобутку на рівні січня.

У п'ятницю він заявив, що Саудівська Аравія погодиться заморозити рівень видобутку нафти лише за умови, що Іран та інші великі виробники приєднаються до угоди. Іран раніше заявив, що країна почне кооперуватися з іншими державами в питанні про замороження видобутку нафти лише після досягнення рівня в 4 мільйони барелів на день.

Зараз видобуток в Ірані, за даними ОПЕК, перебуває на рівні 3,1 мільйона барелів на день. Крім того, Лівія також раніше повідомила, що не планує заморожувати рівень видобутку і брати участь у засіданні світових нафтовидобувальників.

ІА "Вголос": НОВИНИ