Про це з посиланням на власні джерела в держкорпорації і джерело, близьке до української «дочки», пише «Коммерсант».

«ВЕБ повністю розриває відносини з останнім покупцем — українським і російським бізнесменом Павлом Фуксом, так як йому ні в якій конфігурації не вдалося погодити угоду з Національним банком України (НБУ)», – йдеться в повідомленні видання.

У прес-службі ВЕБа відмовилися від коментарів.

ВЕБ фактично відмовився від ідеї продати свій дочірній ПІБ в Україні. Зараз банк згортає активні операції: перестає видавати нові кредити й залучати вклади.

За оцінкою експертів, збитки ВЕБа від закриття Промінвестбанку складуть більше 10 млрд руб (близько 5 млрд грн).

«Промінвестбанк на 99,77% належить ВЕБу. Згідно звітності за перше півріччя 2018 року, активи банку перевищують 17 млрд гривень (понад 38 млрд руб.). ПІБ займає 11-е місце за активами на українському ринку. Збиток банку за шість місяців склав 405,5 млн гривень (приблизно 967 млн руб.)», – йдеться в повідомленні.

Також джерело видання зазначає, що у банка є проблеми з виходом з українського ринку: на балансі банку перебувають кредити, які закінчаться не раніше ніж через чотири роки (їх необхідно або переуступити за невеликі гроші, або ж скоротити мережу Промінвестбанку до одного відділення і чекати завершення усіх розрахунків з клієнтами), а також у банку є нерухомість в Україні, яка коштує близько 50 млн дол., а її продаж вимагає часу.

ІА "Вголос": НОВИНИ