Про це йдеться в регламенті участі нейтральних спортсменів в турнірі, передає ТАСС.

Допуск на чемпіонат, який стартує четвертого серпня, мають 19 російських легкоатлетів, які будуть виступати під нейтральним прапором у зв’язку з відстороненням Всеросійської федерації легкої атлетики.

IAAF раніше наклала заборону на використання російськими атлетами спортивної форми кольорів національного прапора Росії, символи країни не повинні з’являтися на тілі спортсменів (не можна фарбувати волосся в кольори триколора, набивати татуювання, ювелірні прикраси, манікюр та інше).

«Національний гімн країни нейтрального спортсмена не може здійснюватися за допомогою засобів звуковідтворення або а капела поруч з будь-яким об’єктом, пов’язаним з проведенням заходу, включаючи, але не обмежуючись змагальних стадіоном, аренами для тренувань, зоною реєстрації, тренувальними аренами і готелями», — сказано у документі .

Заборона поширюється і на осіб, що супроводжують спортсменів. Їм також заборонено з’являтися поруч з об’єктами чемпіонату світу з прапорами, банерами. IAAF перевірятиме зовнішній вигляд російських спортсменів на відповідність правилам, в разі їх порушень до них застосовуватимуть санкції.

Членство ВФЛА було призупинено в листопаді 2015 року на підставі розслідування, проведеного комісією Всесвітнього антидопінгового агентства на чолі з Річардом Паундом. Підставою стали свідчення Віталія і Юлії Степановим в фільмах німецького телеканалу ARD про вживання допінгу російськими спортсменами. 

ІА "Вголос": НОВИНИ