Таку думку висловив глава Сил оборони Естонії генерал Ріхо Террас в інтерв'ю ERR.

«Подібно до України, Росія планує військові кроки проти Білорусі, якщо політична ситуація там зміниться. Російські збройні сили і структури безпеки ведуть підготовку до того, щоб у разі потреби втрутитися і провести військову операцію у Білорусі. Планування операції почалося у 2014 році», – сказав Террас.

За його словами, завдання навчань «Запад» та інших спільних військових навчань – максимально зв'язати білоруські збройні сили з російськими, а мета – паралізувати здатність білоруських військових діяти самостійно.

«Характерно, що російський президент відвідав етап навчань саме в Росії, хоча наголошував, що основна складність на спільних навчаннях – у Білорусі. У навчаннях беруть участь різні військові округи, Балтійський і Північний флот, ракетні війська. Якщо все це є антитерористичною операцією, то це очевидне перебільшення», – зазначив Террас.

Як повідомлялося, станом на 19 вересня 2017 року реальна чисельність учасників усіх заходів, які проводилися в рамках «Запад-2017», оцінюється у 120 тисяч осіб, понад 10 тисяч одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ