Російська Федерація планує завозити будівельників з Північної Кореї на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляє Центр національного спротиву, на зустрічі російський президент Володимир Путін та голова КНДР Кім Чен Ин вирішили відкрити в окупованих Донецьку та Луганську «дипломатичні представництва» КНДР. Ці установи сприятимуть завезенню робітників з Північної Кореї та їхньому залученню до будівельних робіт.

«Такі дії Кремля засвідчують відсутність достатньої кількості робітників з території самої РФ чи трудових мігрантів з Центральної Азії, яких вони могли б залучити на ТОТ як для зведення інженерно-фортифікаційної інфраструктури для російських окупаційних військ, так і для будівництва в інтересах окупаційних адміністрацій», - пояснили в ЦНС.

Зазначається, що навесні та влітку 2023 року було зафіксовано спроби загарбників вербувати трудових мігрантів до російської армії. У зв'язку з цим у ЦНС не виключають, що робітничі загони північнокорейців також будуть застосовуватися в інтересах підтримки військ країни-агресорки.

ІА "Вголос": НОВИНИ