У Міністерстві юстиції США заявили про те, що російський олігарх підкупив колишнього президента ФІФА, щоб забезпечити РФ право на проведення Чемпіонату Світу з футболу 2018 року.

Про це повідомляє Skysports.

Звіт на 430 сторінках, опублікований Міністерством юстиції США в понеділок для огляду розслідування ФБР потенційного втручання Росії у президентські вибори в США 2016 року, містив подробиці з попереднього звіту колишнього співробітника британської розвідки Крістофера Стіла, в якому стверджувалося, що російський олігарх втручався в процес боротьби за право проведення ЧС-2018.

"У липні 2011 року Стіл представив звіт, у якому коротко викладена розмова між тодішнім президентом Росії Дмитром Медведєвим і прем'єр-міністром Володимиром Путіним, в якому, згідно зі звітом, Путін визнав, що російський олігарх підкупив президента ФІФА, щоб РФ могла виграти право на проведення чемпіонату світу з футболу в 2018 році", - йдеться у повідомленні.

Також у 2012 році Стіл представив двом британським чиновникам інформацію про передбачувані спроби Росії підкупити керівників ФІФА. В звіті говорилося, що кремлівський чиновник визнав, що Кремль підкупив керівників ФІФА з метою забезпечення прав на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ