Про це розповів заступник голови Мінфіну Сергій Сторчак, передають «РІА Новини».

«Суто теоретично – це можуть бути і гроші, і цінні папери якогось іншого суверена, який готовий взяти на себе вимоги України через своє особливе ставлення до України», – заявив Сторчак.

Він також заявив, що Москва не раз заявляла, що готова обговорювати варіанти позасудового врегулювання боргу. Зараз такі переговори тривають через посередників. Однак, як проходять переговори, Сторчак не розповів.

Нагадаємо, уряд Миколи Азарова отримав кредит у межах домовленостей між президентом РФ Володимиром Путіним і екс-президентом Віктором Януковичем у грудні 2013 року. Запозичення було видано у вигляді викупу євробондів України на $3 млрд на Ірландській фондовій біржі. У 2015 році російська сторона не прийняла умов щодо реструктуризації боргу, вимагаючи від Києва його повернення. Українська влада відмовлялася визнавати борг офіційним і наполягала на його комерційній основі.

Зі свого боку, МВФ визнав борг перед Росією офіційним, але заявив, що кредитування України буде продовжено, навіть якщо буде оголошено дефолт.

30 грудня 2015 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запровадження мораторію на виплату боргу РФ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ