Про це Тіллерсон сказав журналістам у президентському літаку по дорозі до Брюсселя, повідомляє Радіо Свобода.

«Її (Росію) виключили з групи через становище в Україні. Тому, щоб повернутися, вона має взятися за становище в Україні. Ми дуже чітко давали їй знати, що це означає: це означає просування з виконанням мінських домовленостей і виконання їх, відновлення суверенітету України», – сказав Рекс Тіллерсон. 

«Не думаю, що доки ці умови не будуть виконані, чи доки не буде якоїсь домовленості про те, як нам вправитися зі становищем в Україні, щоб це було прийнятно для самих українців і прийнятно для всіх членів «Групи семи», – я не очікую, що вона (Росія) повернеться», – додав Тіллерсон. 

Зазначимо, що президент США Трамп сьогодні також висловлювався щодо України. «Президент Трамп підтвердив трансатлантичну єдність у тому, щоб притягти Росію до відповідальності за її дії в Криму і на сході України, і відзначив важливість необхідності переконати Росію виконати свої зобов'язання в рамках Мінських угод», – сказано в повідомленні Білого дому.

Нагадаємо, що Росію включили до групи семи промислово розвинених країн (G7) 1997 року, перетворивши об’єднання на «Групу восьми».  Через економічне становище країну допускали тільки до політичних зустрічей. Після окупації Росією Криму її виключили з групи. 

43-ій саміт G7 відбудеться 25-27 травня 2017 року в італійському Таорміне. Очікується, що саміт буде дуже важливим, бо він відбудеться на фоні виборів у Франції та Німеччині, крім того, це буде перша зустріч президента США Дональда Трампа і президента Франції Еммануеля Макрона з главами держав G7.

«Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ