Про це повідомив начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк, інформує сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії 16 грудня.

«Російська Федерація надала відповідь, що... йому надано громадянство і відмовлено в його видачі. Громадянство надано в грудні 2014 року», – заявив Горбатюк.

Він уточнив, що, за оперативною інформацією, Садовник перебуває в окупованому Криму, але офіційного підтвердження цього немає.

Відповідаючи на питання, чому Інтерпол відмовляє в розшуку колишніх українських чиновників і правоохоронців, він заявив, що Інтерпол вважає події Євромайдану в Україні політичними, «тому за всіма підозрюваними, які так чи інакше пов'язані з владою, відмовляють в оголошенні в міжнародний розшук».

Публічних коментарів Садовника і російської влади з цього приводу немає.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад 100 людей, сотні були поранені, більше всього – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту стали називати Небесної сотнею.

У вересні 2014 року екс-командир роти «Беркут» Дмитро Садовник, якого підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили в розшук. Пізніше з’явилася інформація, що він переховується на території анексованого Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ