Про це повідомляє видання «Медуза» з посилання на опубліковані документи.

Як зазначено у повідомленні, у 1952 році в Військово-історичному управлінні Генерального штабу Радянської Армії була створена група під керівництвом генерал-полковника А.П.Покровского, яка приступила до розробки опису німецько-радянської війни 1941-1945 років.

Як пише Історична правда, для більш повного і об'єктивного викладу подій початкового періоду німецько-радянської війни 1941-1945 років були сформульовані питання, які стосуються періоду розгортання військ Прибалтійського, Київського і Білоруського особливих військових округів по «Плану оборони державного кордону 1941 року» напередодні війни. Ці документи складають більшість із опублікованої колекції.

 

Серед опублікованних документів – шифрограмма Жукова радянським військам, яка була відправдена о за дві години до початку німецького вторгнення. Шифрогамма попереджає про можливість наступу Вермахта.

Також опублікований наказ Жукова розбомбити Кеніґсберґ і Мемель у відповідь на агресію.

Крім того, Міноборони опублікувало донесення командирів військових частин Червоної армії і нагородні документи з описами подвигів військовослужбовців.

ІА "Вголос": НОВИНИ