Росія перекрила понад чверть Чорного моря.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Як зазначається, за даними міжнародних приписів мореплавців, Росія з 24 липня 2019 року перекрила п’ять районів у Чорному морі, сумарна площа яких становить 118 570 км², що дорівнює більше чверті його загальної площі у 436 402 км².

Через перекриті райони проходять звичні та рекомендовані міжнародні морські суднохідні шляхи. А саме - до Болгарії, Грузії, Румунії та України, отож їх перекриття блокує морське сполучення з цими країнами.

Чіткої причини закриття не вказується, частина ділянок названа як “з небезпечною навігацією та небезпекою плавання”, частина закрита для проведення заходів бойової підготовки.

Також слід наголосити, що Український мілітарний портал зазначив, що у Росії немає стількох наземних та надводних сил, аби була потреба у перекритті такої площі у відповідних районах для проведення комплексу заходів бойової підготовки.

Нагадаймо, кораблі Чорноморського флоту Російської Федерації відпрацьовують бойову підготовку в акваторії Чорного моря на тлі військово-морських навчань НАТО “Sea Breeze 2019”.

ІА "Вголос": НОВИНИ