Як повідомляє РІА «Новости», про це заявив керівник прес-служби ВВ МВС Росії Василь Панченков.

«Вчора група військовослужбовців внутрішніх військ слідувала потягом Москва - Владикавказ на збори в навчальний центр в Краснодарський край. По шляху проходження на станції Чертково, яка розташовується безпосередньо на ділянці кордону Росії з українським населеним пунктом Мілове, двоє військовослужбовців вийшли з вагона і, не побачивши ніяких явно помітних прикордонних знаків, повернули в бік української залізничної станції і опинилися на території України», – сказав він.

За його словами, кордон у цьому місці проходить по залізниці, дві станції, російська і українська, розташовуються навпроти. Тому військовослужбовці опинилися по той бік кордону «ненавмисно, без злого наміру і без зброї, навіть не знаючи, що опинилися за кордоном, просто вийшовши з вагона».

Як повідомляє ТАСС.ру, посилаючись на слова Панченкова, військовослужбовців вже передано російським прикордонникам після судового засідання в їх відношенні про адміністративне правопорушення.

«Військовослужбовці ненавмисно перетнули кордон, були без зброї і не знали, що знаходяться в зоні суміжної держави. Над ними на Україні вже пройшов суд, вони отримали судову постанову про адміністративне правопорушення у зв'язку з переходом кордону, в даний час вони передані російським прикордонникам», – зазначив Панченков.

Як писав «Вголос», учора прикордонники Луганського загону в районі пункту пропуску «Мілове» затримали за незаконний перетин державного кордону двох громадян Російської Федерації, одягнутих у військову форму з розпізнавальними знаками внутрішніх військ Російської Федерації.

ІА "Вголос": НОВИНИ