Російська влада планує дозволити жителям підконтрольних бойовикам «ДНР» і «ЛНР» районів Донбасу в спрощеному порядку отримувати громадянство Росії.

Про це повідомляє російське видання Коммерсант з посиланням на джерела в російських держструктурах.

За словами співрозмовників видання, питання вже повністю опрацьоване і для його остаточного вирішення потрібен лише відповідний указ президента РФ Володимира Путіна.

Він може з'явитися відразу після президентських виборів в Україні, повідомив виданню глава думського комітету у справах СНД Леонід Калашников.

При цьому він додав, що «якщо тільки не виникне якась політична доцільність подивитися, як новий український президент, якщо він там з'явиться, що-небудь зробить або не зробить у плані врегулювання ситуації на сході України».

Так званий глава «МЗС ЛНР» Владислав Дейнего на питання про те, чи звертався Луганськ до Москви з проханням спростити процедуру отримання російського громадянства, сказав, що «це питання не публічне». «Не коментую. Зміни внесені і чинності набрали. Більше нічого сказати не можу».

Водночас, за інформацією видання, в російських регіонах, які межують з непідконтрольними Києву районами, підготовлена ​​вся інфраструктура для прийому громадян.

Раніше стало відомо, що так звана «влада» самоназваної «ДНР» вирішила видавати «паспорти республіки» мешканцям окупованої Донеччини з 14 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ