Про це йдеться у статті польського видання Gazeta Wyborcza, повідомляє Еспресо.

Радянський Союз проіснував всього  69 років. «Рівно стільки ж під кінець його існування, згідно з офіційними даними, тривало і життя середньостатистичного жителя імперії. Але вона, як і її мешканці, вже у віці 60 років була на пенсії», - наголошують у виданні.

Коли СРСР очолив Леонід Брежнєв, у державі почався період застою, СРСР почав втрачати свою могутність, а його лідери вмирали один за одним. Врятувати імперію не вдалося навіть Горбачову, який розпочав «перебудову». В результаті, ані Горбачов, ані КДБ не змогли відродити могутність СРСР, і країна розпалася. 

Попри це, навіть через стільки років, понад половини росіян не згодні з тим, що СРСР розпався в результаті неефективної економіки, закритості, великих витрат на армію і «власного маразму». За даними опитування «Левада Центру», це визнають лише 14% громадян Росії.

«Після війни з Грузією, після анексії Криму наші сусіди, підгодовані ефектними телевізійними картинками з масштабними бомбардуваннями в Сирії, розуміють, що «велика держава» відродилася, вона знову існує. Так, СРСР помер 25 років тому. Але імперія не вмерла, вона в черговий раз у своїй історії переродилася», - підсумували у виданні. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ