Як повідомляє Міноборони РФ, військові навчання стартували сьогодні і триватимуть до 10 квітня.

«На завершальному етапі польових виходів сплановано тактичні навчання. Бойові розрахунки відіб'ють удари тактичної авіації, безпілотних літальних апаратів і вражаючих елементів високоточної зброї умовного противника, а також виконають розвідку складної повітряної ситуації в умовах радіоелектронної боротьби», – йдеться в повідомленні Південного військового округу.

Польові виходи проходять на 12 полігонах, «розташованих у Південному, Північнокавказькому і Кримському федеральних округах, а також на російських військових базах у Вірменії, Південній Осетії і Абхазії».

Військовим доведеться вчитися застосовувати переносні зенітні ракетні комплекси «Голка», зенітні гарматно-ракетні комплекси «Тунгуска», зенітні артилерійські комплекси «Шилка», зенітні ракетні системи С-300В, «Стріла-10», «Тор» і «Оса». Для фахівців радіолокаційних станцій створять складні умови повітряної ситуації під час відбиття масованих ракетно-авіаційних ударів умовного противника.

«Особливу увагу протягом польових виходів приділяють підготовці розрахунків переносних зенітних ракетних комплексів «Голка». Особовий склад, який показав найкращий результат, візьме участь у міжнародних армійських іграх «Майстер протиповітряного бою», які відбудуться на початку серпня на базі навчального центру військ ППО сухопутних військ у місті Єйську Краснодарського краю», – йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ