Як повідомляє Мінкомзв’язку Росії, про це заступник міністра зв'язку і масових комунікацій РФ Олексій Волін та державний міністр інформації та інформаційних технологій Республіки Уганда Ньомбі Тембо домовилися під час робочої зустрічі.

«Під час зустрічі представники Уганди проявили інтерес до використання російського досвіду створення електронного уряду, порталу державних послуг, організації міжвідомчого документообігу та інших дистанційних соціально значущих сервісів. Російська сторона висловила готовність надати Уганді допомогу у всіх сферах, пов'язаних з діяльністю електронного уряду», – йдеться в повідомленні.

Представники Росії та Уганди також поговорили про необхідність вироблення нових міжнародних правил з управління Інтернетом, «які б покінчили з монополією вузької групи осіб і країн та перевели б Інтернет під фактичний контроль усієї світової спільноти».

Також увагу приділили питанням кібербезпеки і захисту дітей у мережі від порнографії, пропаганди наркотиків і суїциду, а також боротьбі з тероризмом й екстремізмом у соціальних мережах.

Сторони також обговорили можливість підписання російсько-угандійської угоди про співробітництво в галузі інформації та наданні консультацій у створенні інфраструктури цифрового телебачення в Уганді.

«Зазначено, що питання співпраці в галузі зв'язку та інформаційно-комунікаційних технологій стануть одними з ключових у роботі створюваної міжурядової російсько-угандійської комісії з економічного і науково-технічного співробітництва. З російського боку співголовою комісії буде Олексій Волін, з Уганди – міністр закордонних справ Генрі Окело Орієм», – йдеться в повідомленні.

ІА "Вголос": НОВИНИ