19 червня рада нижньої палати парламенту розгляне питання про подання делегацією заявки на участь у сесії ПАРЄ.

Про це повідомляє пресслужба Держдуми.

Голова Державної думи В'ячеслав Володін заявив, що 19 червня рада нижньої палати парламенту розгляне питання про надання російській делегацією заявки на участь у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Він зазначив, що в цей же день обговорять затвердження складу делегації та її керівника. Володін розповів, що в неї входять сім представників Ради Федерації і 11 депутатів Держдуми. Згідно з планами, делегацію очолить заступник голови нижньої палати Петро Толстой.

Також Володін додав, що якщо 24 червня ПАРЄ прийме резолюцію, яка виключить можливість обмежувати не входять в неї делегації в праві голосувати, виступати і приймати участь в роботі асамблеї, то до кінця цього ж дня Російська Федерація офіційно направить свою заявку на повернення в ПАРЄ.

«У цьому випадку 25 червня наша делегація увійде в зал засідань ПАРЄ», - заявив він.

Володін також зазначив, що якщо російську делегацію не позбавлять будь-яких повноважень, то вона буде брати участь у виборах генерального секретаря Ради Європи. Він заявив, що якщо Росію позбавлять їх, то вона залишить за собою право покинути ПАРЄ.

Нагадаємо, що українська делегація у ПАРЄ закликає президента Володимира Зеленського.

ІА "Вголос": НОВИНИ