Про це повідомив його адвокат Едем Семедляєв у Facebook.

«Ферат направив копію листа з Міністерства юстиції Росії, яким йому відмовлено в передачі його в Україну, посилаючись на Конвенцію про передачу засуджених осіб 1983 року. Однак вивозячи кримських татар з Криму, для того щоб судити у військових судах, ніхто не керується конвенціями, резолюціями і міжнародними договорами», – написав адвокат на своїй сторінці у Facebook.

Ферат Сайфуллаєв і ще двоє кримських татар Рустем Ваїтов і Нурі Примов є фігурантами так званої «справи «Хізб ут-Тахрір». У вересні минулого року Північно-Кавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив їх до п'яти років позбавлення волі, звинувачуючи у зв'язках з цією організацією, яка в Росії вважається терористичною.

Загалом у справі так званих «терористів з ісламської організації «Хізб Ут-Тахрір» окупаційна влада Криму зараз тримає в неволі 19 кримців. Торговець квітами, кухар, лікар, правозахисник, кочегар, кілька будівельників: єдине, що поєднує цих людей - це віра. Справи проти кримських татар допомагали організовувати зрадники із кримського управління Служби безпеки України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ