Росія включила до своєї заявки до Парламентської асамблеї Ради Європи чотирьох депутатів, які перебувають під санкціями ЄС.

Про це повідомив член литовської делегації у ПАРЄ Еммануеліс Зінгеріс.

«Схоже, що 4 з 18 членів нової російської делегації (тобто Ігор Лебедєв (Список №114 Рішення 2014/145), Леонід Калашников (Список №110 Рішення 2014/145), Світлана Сергєєва (Список №116 Рішення 2014/145) і Леонід Слуцький (Список №18 Рішення 2014/145) перебувають під персональними санкціями ЄС за агресію Росії проти України - заборона на в'їзд в ЄС (не діє для міжнародних організацій). Очевидно, що Росія намагається використовувати ПАРЄ, щоб обійти ці персональні санкції ЄС», - написав Зінгеріс.

Він вважає, що можливе повернення Росії до ПАРЄ стане ще одним аргументом для скасування санкцій ЄС проти РФ.

Натомість член української делегації в ПАРЄ Володимира Ар’єва повідомив, що таким чином депутати із країн-членів ЄС розділять відповідальність за події в Україні.

«Це персональні санкції Євросоюза за агресію проти України і анексію Крима. Якщо депутати з країн ЄС визнають їхні повноваження, вони таким чином розділять відповідальність за злочинні рішення проти України», - заявив він.

Нагадаємо, раніше Зеленський зробив заяву щодо повернення Росії в ПАРЄ.

ІА "Вголос": НОВИНИ