Журналіст української служби «Голосу Америки» повідомив, що за словами Пентагону росія втрачає темп бойових дій в Україні.

Про це він повідомив у етері «Говорить Великий Львів» на телеканалі НТА.

Зокрема він зазначив що, США не можуть «вказувати» країнам-членам НАТО надсилати своїх військових в Україну для забезпечення миру.

«Хочу спочатку прояснити, що США не можуть вказувати іншим країнам-членам НАТО що їм робити, що їм не робити, і як правильно наголосила Лінда Томас-Грінфілд, представник США в ООН, якщо інші, суверенні країни, які є членом Альянсу, що вони вирішать направити миротворчий контингент це буде їхнім рішенням, і вони (США - ред.) це рішення можуть підтримати. Однак, Джо Байден наразі не розглядає відправлення цих військ», - сказав Яриш.

Також, журналіст наголосив, що за словами Пентагону, росія не виконала жодну з поставлених цілей на початку вторгнення.

«В Пентагоні, практично щодня відбувають такі брифінги, телефонні, для журналістів. Зараз, за їхніми спостереженнями, вони не дають конкретних термінів щодо того, скільки може тривати війна. Тобто, не кажуть там якийсь конкретний день. Однак бачуть, що росія не може досягнути ті цілі, якої вона ставила перед собою на початку вторгнення», - додав журналіст.

Остап розповів, що Білорусь не планує залучати свої війська для підкріплення російських у війні з Україною. В Пентагоні, як він говорить, цього не бачать.

«Обстріли ведуть з території Білорусі, однак у Пентагоні такого «руху» білоруських військових не бачать.

Зараз всі є підстави вважати, що у росія втрачає темп та у неї великі проблеми з логістикою, продовольством. Але про якісь конкретні терміни - я поки цієї інформації не маю", - підсумував Яриш.

Нагадаємо, десантники 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади повернулися від українського кордону до пункту постійної дислокації.

ІА "Вголос": НОВИНИ