Роскомнагляд заблокував сайт проекту «Розумне голосування» Олексія Навального, створений для вибору опозиційних кандидатів.

Про це повідомляє «ВВС-Росія».

Як відзначається, сайт внесли до реєстру порушників прав суб'єктів персональних даних.

За задумом Навального, завдяки функціонуванню цього сайту партія «Єдина Росія» повинна була втратити частину голосів на виборах.

Водночас, як пишуть «Ведомости», представник Роскомнагляду підтвердив, що сайт Навального внесли до реєстру в п'ятницю, 7 грудня, відповідно до попередніх заходів, прийнятих Таганський районним судом.

У відомстві кажуть, що нібито отримали скарги кількох громадян, які виявили, що їхні дані без згоди обробляються на сайті "Розумне голосування".

Однак, разом з тим, у Роскомнагляді не говорять, що це були за громадяни.

Служба провела перевірку і нібито виявила численні порушення закону про персональні дані.

Згідно із законом, росіяни повинні письмово підтверджувати згоду на збір і обробку даних про себе, а організатор збору даних чітко інформувати, для чого йому потрібна інформація і як він збирається використовувати.

Зазначається, що форма для збору даних, яка використовується в проекті Навального, не відповідає цим критеріям, на сайті відсутня прописана політика конфіденційності. Дані громадян при цьому зберігаються за кордоном, що заборонено законом.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ