Про це повідомляє РІА «Новости».

«Відповідно до закону, у разі введення іноземною державою заборон щодо російських платіжних систем транскордонні перекази грошей без відкриття банківського рахунку у межах платіжних систем, у тому числі іноземних, будуть можливі з Росії в таку державу лише за умови, що оператор платіжної системи, оператори послуг платіжної інфраструктури прямо або побічно контролюються РФ», – повідомляє видання.

Банк Росії повинен буде розміщувати на своєму офіційному сайті відомості про введення іноземними державами заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ. Передбачені законом обмеження будуть застосовуватися з дня розміщення регулятором таких відомостей.

Закон повинен набути чинності через 30 днів після дня його офіційного опублікування і поширюватися на заборони, введені іноземними державами до його вступу в силу.

У Росії назвали це відповіддю на дії України, яка фактично заборонила роботу російських платіжних систем і переказів з Росії в Україну восени 2016 року, заявив перший заступник голови бюджетного комітету Микола Журавльов.

 

 «Вголос» 

ІА "Вголос": НОВИНИ