Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем, передає «Інтерфакс-Україна».

Він також повідомив, що Росії та Євросоюзу вдалося домовитися щодо умов зимового пакета поставок газу в Україну.

«Консультації в п'ятницю пройшли в діловому і конструктивному форматі. Надійне проходження зими - було ключовим питанням обговорення», - сказав міністр.

В свою чергу глава «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що попередня ціна на газ для України без знижки може становити близько 252 доларів за тисячу кубометрів.

«Ціна (на третій і четвертий квартал - ред.) буде за формулою. І ми зараз бачимо знижувальну тенденцію. І наша оцінка, поки що попередня, що ціна за формулою (на четвертий квартал без знижки - ред.. буде 252 долари за тисячу кубометрів», - сказав Міллер.

У червні розрахункова ціна на газ для України у четвертому кварталі за формулою ціни оцінювалася в 262,5 долара за тисячу кубометрів.

Розмір знижки ще не визначений і ще визначатиметься урядом, додав він.

Нагадаємо, у серпні в уряді заявили, що Україна підпише угоду на постачання газу з Росії на термін до кінця найближчого опалювального сезону. 

У травні цього року Норвегія стала найбільшим постачальником газу до Західної Європи в кінці 2014 - початку 2015 року, витіснивши Росію на друге місце. 

Після завершення 31 березня чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії ведуть переговори про умови продовження постачання газу. Ці поставки важливі для наповнення підземних сховищ газу, розташованих на заході України. Саме ці сховища гарантують стабільність постачання палива європейським споживачам у зимовий період.

ІА "Вголос": НОВИНИ