Російська сторона вдруге відмовилася від участі у позачерговому засіданні Тристоронньої контактної групи на фоні військової ескалації на Донбасі.

Про це заявила українська делегація в ТКГ.

Як зазначається, сьогодні, 19 лютого, відбулося засідання Тристоронньої контактної групи за ініціативи Координатора ОБСЄ в ТКГ, проте російська сторона не взяла у ньому участі.

«Така позиція Російської Федерації викликає подив, адже політичні радники лідерів країн »Нормандського формату« у спільній заяві 26 січня 2022 року підтримали безумовне дотримання режиму припинення вогню та повну відданість заходам із посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року, незважаючи на розбіжності щодо інших питань імплементації Мінських домовленостей», - йдеться у повідомленні.

Українська делегація заявила, що неучасть Російської Федерації свідчить про її свідомий намір продовжувати нагнітання ситуації, а блокування роботи ТКГ змушує сумніватися у щирості заяв Кремля про відданість виконанню Мінських домовленостей і відсутність агресивних намірів щодо України.

Росія вже вдруге відмовилася від участі у засіданні ТКГ щодо ситуації на Донбасі. У четвер, 18 лютого Росія проігнорувала позачергове зібрання через різке зростання кількості обстрілів в зоні ООС.

Нагадаємо, окупанти знайшли новий спосіб для того, щоби звинуватити українські війська у використанні важкого озброєння та створити картинки для російських пропагандистських медіа. Їхня провокація полягала в тому, що вони відкривали вогонь із важкого озброєння по власних позиціях в районі населеного пункту Пікузи.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ