Другу сходинку антирейтингу посідає Північна Корея, повідомляє Польське радіо з посиланням на дані спільного звіту американського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) та компанії «McAfee», яка розробляє системи захисту і аналізу шкідливого і небажаного програмного забезпечення.

У звіті також наголошено на швидкому збільшенні хакерської активності в Індії, В’єтнамі та Бразилії.

У 2017 році збитки світової економіки, пов’язані з незаконною діяльністю у кіберпросторі, сягнули 600 мільярдів доларів – це 0,8% валового світового продукту, стверджується у документі. Для порівняння автори звіту нагадують, що в 2014 році кіберзлочинність завдала світовій економіці збитків на суму 445 млрд доларів.

Найбільше збитків завдало викрадення інтелектуальної власності та конфіденційної інформації, в основному пов’язаної з військовими технологіями. Найпоширеніші злочини у кіберпросторі це: крадіжка особистих даних, банківських реквізитів та інших конфіденційних даних.

Серед іншого у звіті стверджується, що анонімність кіберзлочинів забезпечує популярність криптовалют для проведення у мережі фінансових операцій.

ІА "Вголос": НОВИНИ