Про це повідомляє ВВС Україна

«Цей звіт показує, що російські агенти створили та поширювали пропаганду на американських платформах соціальних мереж, очевидно, намагаючись впливати на енергетичний ринок США. Росія виграє від посилення суперечок про виробництво енергії у США», – наголосив голова комітету конгресмен-республіканець від штату Техас Ламар Сміт.

Причиною такої активності Росії він назвав зростання експорту американських енергоносіїв до країн Європи, що робить їх менш залежними від російських енергоносіїв та взагалі зменшує вплив Росії в регіоні.

«Саме тому російські агенти намагалися маніпулювати думкою американців щодо трубопроводів, викопного палива, фрекінгу (технології гідравличного розриву пласта для видобутку еноргоносіїв) та кліматичних змін», – наголосив пан Сміт.

У доповіді наголошується, що з 2015 по 2017 роки в соцмережах Twitter, Facebook та Instagram з'явилися понад 9 тисяч російських постів та твітів щодо американської енергетичної політики.

Повідомляється, що тільки у Twitter 4% неправдоподібних облікових записів були присвячені енергетиці та кліматичним змінам.

«Росія експлуатувала американські соціальні мережі, щоб дезорганізувати американські енергетичні ринки та впливати на внутрішню енергетичну політику», – говориться у висновках доповіді.

Розслідування впливу Росії на американський енергетичний ринок комітет з питань науки, космосу та технологій Палати представників Конгресу США розпочав у липні 2017 року.

Тоді конгресмен Ламар Сміт направив листа до Міністерства фінансів США з проханням розслідувати заяви про втручання Росії в енергетичний ринок США через таємне фінансування радикальних екологічних груп, які протидіяли видобутку корисних копалин.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ