Про це передає Польське радіо.

Голова сенатського комітету оборони Віктор Озеров заявив, що російське угруповання західних сил є настільки сильним, що воно може «мінімізувати не лише загрозу, пов'язану зі збільшенням присутності американських підрозділів у Польщі та країнах Балтії, але також і в більшому масштабі».

Вислови російських сенаторів попередила заява пресового секретаря Міністерства оборони генерала Ігоря Конашенкова, який черговий раз звинуватив Польщу, Литву, Латвію та Естонію в «антиросійській істерії». У своїй заяві представник російського відомства оборони послався на критиковані Альянсом російсько-білоруські навчання «Захід-2017».

За його словами, гострі слова, які звучали у бік Москви у зв'язку з організацією цих навчань, стали прикриттям Сполучених Штатів для розміщення додаткових військових частин біля кордонів Росії.

На цю заяву Міністерства оборони відреагував сенатор Клінцевич, який погрозив розірванням Основоположного акта Росія – НАТО, якщо США продовжуватимуть зміцнювати свою військову присутність у Польщі та країнах Балтії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ