Про це заявила голова делегації України в Парламентській Асамблеї НАТО, народний депутат Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook.

«Після того, як влада ПМР поставила питання використання прапора РФ, як державного, так званий голова уряду ПМР Олександр Мартинов заявив про наміри Тирасполя легітимізувати інститут судових виконавців РФ на території ПМР. Таким чином, ми є свідками послідовних кроків ПМР за мовчазної згоди Кремля на аншлюс з РФ», – повідомила Фріз. За її словами, політика Тирасполя свідчить про чергове порушення міжнародних угод з боку Росії.

Також Фріз звернула увагу на повідомлення російських ЗМІ про плани проведення наступальної операції на південній частині Одеської області, зокрема, висадки російського десанту з метою організації «коридору» до ПМР.

«Такий розвиток ситуації на південно-західному напрямку вимагає від України рішучих політико-дипломатичних дій», – зазначила нардеп.

У зв'язку з цим голова делегації України в Парламентській Асамблеї НАТО направила секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову звернення з пропозиціями «мінімізації загроз російської підривної роботи проти України з боку території ПМР, а також поверненням Тирасполя до виконання зобов'язань у рамках мирної угоди».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ