Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, передає прес-центр Міноборони.

«Керівництво РФ активізувало підготовку до зриву розгортання на тимчасово окупованих територіях Донбасу міжнародної миротворчої місії. На полігонах ЗС (Збройних сил) РФ, розташованих у прикордонних з Україною областях, здійснюється прихована підготовка т.зв. загонів «русских казачьих организаций» для подальшого направлення на тимчасово окуповані території сходу України», – йдеться у повідомленні.

Розвідка також встановила, що основна спрямованість підготовки т.зв. «казачьих подразделений» свідчить про можливість їх залучення до заходів з придушення акцій громадської непокори на тимчасово окупованих територіях, у т.ч. шляхом дискредитації виступів місцевого населення, невдоволеного російською окупацією.

«Серед інших основних напрямів підготовки цих «казаков» є напрацювання ними спроможностей з організації та проведення провокаційних антиукраїнських заходів для створення ілюзії зростання кількості прихильників т.зв. «ідеї руського мира» на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей», – повідомили в Міноборони.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ