Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням на американських урядових чиновників.

Контакти на цю тему почалися після візиту держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москву в квітні. Таким чином, близько двох тижнів тому в Йорданії пройшли дві зустрічі російських і американських представників, повідомило джерело. Третя зустріч повинна була відбутися в Аммані на цьому тижні, проте була перенесена на невизначений термін.

За словами джерела, з американської сторони в переговорах брали участь Бретт Макгерк і Майкл Ретні – спеціальні представники США в антитерористичній коаліції.

Секретність переговорів обумовлена прагненням Білого дому налагодити контакти з Кремлем під час розслідування з приводу можливого втручання Москви у президентські вибори в США.

Видання зазначає, що раніше в Пентагоні висловлювали побоювання контактів США з Росією з питання про створення зон деескалації в Сирії. Тим не менш, у Білому домі вважають, що переговори з Москвою прискорять знищення ІД, а успіх у південно-західній Сирії дозволить розвинути його і в інших районах країни.

В той час у Державному департаменті США інформацію про переговори коментувати не стали, а лише заявили, що намагаються знайти дипломатичне вирішення сирійського конфлікту і перемогти терористичні угруповання.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ