Як повідомляє DW, з такою заявою генерал виступив напередодні наради Військового комітету НАТО.

Данфорд зазначив, що зміцніла Росія є найбільшою загрозою в Європі, і Північноатлантичний альянс розміщує відповідні сили для стримування свого східного сусіда.

Він нагадав, що НАТО зміцнило сили передового базування, розмістивши в Польщі та країнах Балтії чотири багатонаціональних бойових формування.

За словами Данфорда, Росія відновила багато сфер своїх збройних сил, включаючи ядерний потенціал, військово-морські сили, розробку нових засобів ведення війни в кіберпросторі та радіоелектронної боротьби. Генерал упевнений, що Москва і далі буде використовувати свій потенціал.

«Досить подивитися на її поведінку, згадати і подивитися на Грузію і Україну», – сказав Данфорд.

Він нагадав, що в 2008 році війська РФ вторглися в грузинські регіони – Південну Осетію і Абхазію, які досі знаходяться під російською окупацією. В Україні Росія в 2014 році незаконно анексувала півострів Крим і вторглася на Донбас, військові дії там тривають досі.

Високопоставлений офіцер підкреслив, що держави мають право захищатися від нападу інших країн. Це стосується не тільки прямого вторгнення солдат у формі, але і атак, проведених нетрадиційними способами – інформаційних операцій, дій в кіберпросторі, економічного тиску, політичного впливу.

«Це теж порушення суверенітету», – зазначив Данфорд.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ